ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΜΟΥ

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΑΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ






Ο Θάνατος, μας είναι πολύ πιο οικείος απ' όσο φανταζόμαστε..όλοι είμαστε σε θέση να μιλήσουμε για κάποια Εμπειρία Θανάτου, που όμως πολύ απέχει από οποιαδήποτε αίσθηση φόβου...Κατά Μία Πρακτική Έννοια, Πεθαίνω Σημαίνει..Χάνω Την Αυτοσυνειδησία Μου Και Περιπίπτω Σε Μία Κατάσταση Λήθης....Αυτή η προοπτική προξενεί σε πολλούς ανθρώπους φόβο. Κι Όμως, Ο Καθένας Από Μας Παραδίδεται Στον Ύπνο Κάθε Βράδυ,βυθίζεται ολοκληρωτικά στη λήθη, χωρίς κανέναν φόβο. γιατί;Διότι Αισθανόμαστε Βέβαιοι(Σε Μεγάλο Βαθμό Αδικαιολόγητα Βέβαιοι)Πώς Το Επόμενο Πρωί Θα Ξυπνήσουμε.





Ελπίζουμε ότι το επόμενο πρωί θα ξημερώσει και για μας κι ότι ο ύπνος δεν είναι παρά μία προσωρινή εμπειρία...Άς Παραβάλλουμε Αυτή Τη Διαδικασία Με Εκείνη Του Θανάτου Και Της.. Αφύπνισης Στην Αιωνιότητα...γιατί στην πραγματικότητα παίρνει κανείς μεγάλο ρίσκο όταν κλείνει τα μάτια και αποκοιμιέται.Δεν υπάρχει πιο επικίνδυνος τόπος από το κρεβάτι μας, Αν Ακούσουμε Την Ιστορία Του Ναυτικού Και Του Βοσκού Που Συγκρίνουν Τους Κινδύνους Της Προσωπικής Τους Βιωτής.
ο βοσκός επιμένει ότι ουδέποτε θα ριψοκινδύνευε να ζήσει στη θάλασσα.         






Ο ναυτικός που έχει διαφορετική άποψη ρωτά τον βοσκό:Πώς Πέθανε Ο Πατέρας Σου;Πέθανε Στο Κρεβάτι Του.Κι Ο Δικός Του Πατέρας; Κι Εκείνος Στο Κρεβάτι Του. Και Έκπληκτος Ο Ναυτικός:Και Τολμάς Να Ξαπλώνεις Στο Κρεβάτι Σου Κάθε Βράδυ;Με αυτή την έννοια αντικρύζουμε τον θάνατο κάθε βράδυ, με εμπιστοσύνη και σιγουριά ,κι όταν αυτού του είδους ο προσωρινός θάνατος δεν έρχεται τόσο εύκολα, καταφεύγουμε ακόμα και σε τεχνητές μεθόδους για να τον συναντήσουμε....Αλλά και πάλι, μήπως η αϋπνία μας είναι μια αθέλητη τάση...ένας μύχιος φόβος θανάτου;Πολλοί συνάνθρωποί μας ,της τρίτης ηλικίας, δεν ξαπλώνουν στο κρεββάτι τους απο φόβο μήπως πεθάνουν..κι έτσι ταλαιπωρούνται με το να κοιμούνται στην πολυθρόνα τους...
Δεν Είναι Περίεργο Που Δεν Βγάζουμε Συμπεράσματα Από Τα Πιο Απλά Πράγματα Στη Ζωή;








Αλλά και μ' έναν άλλο τρόπο η εμπειρία του θανάτου μας είναι οικεία, καθώς στη διάρκεια του βίου πεθαίνουμε με πολλούς τρόπους.Όταν Περνούμε Από Τη Βρεφική Στην Παιδική Ηλικία Και Κατόπιν Στη Νεότητα Και Την Εφηβεία Κι Από Κεί Στην Ωριμότητα Και Τα Γειρατιά, Φανταζόμαστε Ότι Απλά Μεταβαίνουμε Από Το Ένα Στάδιο Στο Άλλο.Κι Όμως, Εφόσον Εξελισσόμαστε, Μια Σειρά Από Πράγματα Που Είχαμε Πρίν Οικειοποιηθεί Πεθαίνουν Μέσα Μας.Γιατί αλλιώς, εάν ως νέοι ή ενήλικες διατηρήσουμε τα χαρακτηριστικά της νηπιότητάς μας, θα γίνουμε παιδαριώδεις.Προκειμένου Να Αποκτήσουμε Την Ωριμότητα Κάθε Επόμενου Σταδίου Της Εξέλιξής Μας, Πρέπει Να Αποδεχτούμε Ότι Κάποια Πράγματα Μέσα Μας ΠεθαίνουνΤα Αποχωριζόμαστε Για Πάντα.Κι Αυτός Ο Αποχωρισμός Μπορεί Να Είναι Μία Επίπονη Και Δύσκολη Διαδικασία, κατά κάποιον τρόπο τόσο δύσκολη όσο και ο σαρκικός θάνατός μας.








Πολλοί Γονείς Έχουν Παρόμοια Εμπειρία: Λαχταρούν Για Το Παιδί Τους Να Παραμείνει Μικρό Αγόρι Και Στο Βάθος Ενοχλούνται Από Τη Θέα Του Νέου Ενήλικα Που Απεκδύεται Τη Νεότητά Του.Η διαδικασία του θανάτου μέσα στη ζωή μας ακολουθεί κάθε στιγμή.Αυτό Οφείλουμε Να Το Συνειδητοποιήσουμε Και Να Το Αποδεχτούμε Πιο Ενεργά. έτσι, ώστε να φοβόμαστε λιγότερο τον θάνατο ως τελεσίδικη απώλεια. Θα μάθουμε μάλλον να τον θεωρούμε ως αναπόφευκτο μέρος της διαδικασίας εκείνης με την οποία ωριμάζουμε..
προς την πληροτητα της ζωης...που μας υπεσχέθη Εκείνος, που δεν μας είπε ποτέ ψέμματα, και επεσφράγισε τα λόγια Του με τον Θάνατο και την Ανάστασή του, δείχνοντάς μας πως δεν υπήρχε πλέον θάνατος σαν οντολογικό γεγονός, μιας και κατηργήθη δια του θανάτου Του..







Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΓΑΛΑ..MILK..LATTE..ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ..





Η σοκαριστική αλήθεια για το γάλα

Η χειρότερη πηγή ασβεστίου
Μήπως αυτό σημαίνει ότι μα έχουν κοροϊδέψει και το γάλα δεν περιέχει ασβέστιο;
Φυσικά όχι. Το γάλα περιέχει πολύ ασβέστιο αλλά σε μια μορφή που είναι πολύ δύσκολο να απορροφηθεί από τον άνθρωπο. Ως αποτέλεσμα το ασβέστιο περνάει από το σύστημα του σώματός μας και εξέρχεται από αυτό σαν άχρηστο 
Μόνο στο ωμό γάλα το ασβέστιο είναι εύκολα απορροφήσιμο. Από την άλλη ωστόσο είναι αδύνατο να βρεις ωμό φρέσκο μη παστεριωμένο γάλα.
Το ένζυμο φωσφατάση που βρίσκεται στο ωμό γάλα είναι αυτό που κάνει το ασβέστιο εύκολα απορροφήσιμο . Δυστυχώς η φωσφατάση, καταστρέφεται εντελώς κατά την διάρκεια της 
διαδικασίας της παστερίωσης.








Χιλιάδες εξετάσεις αίματος έδειξαν ότι εκείνοι που πίνουν 3 - 4 ποτήρια γάλα την ημέρα, έχουν τα χαμηλότερα επίπεδα του ασβεστίου στο αίμα. Αυτό είναι άσχημα νέα για εκείνους που ενδιαφέρονται για την υγεία των οστών τους και που πίστευαν ότι το γάλα ήταν μια εύκολη λύση στο πρόβλημα αυτό.
Στην πραγματικότητα, η καλύτερη πηγή ασβεστίου για τον άνθρωπο είναι στα φρούτα και τα λαχανικά που τρώτε.
Και υπάρχουν άλλες πηγές για ασβέστιο που ξεπερνούν πολύ κάθε τι που μπορείς να βρεις στο γάλα. 
Η κράμβη, το γογγύλι, τα πράσινα λάχανα και άλλα σκούρα πράσινα λαχανικά είναι όλα άριστες πηγές απορροφήσιμου ασβεστίου. Η κράμβη έχει 200 mg ανά φλιτζάνι μαγειρεμένα, τα πράσινα λάχανα ανεβαίνουν στα 300 mg και τα πράσινα από τα γογγύλια περιέχουν 450 mg.








Κατεργασμένο γάλα και καρδιά
Άσχημα νέα. Η διαδικασία της ομογενοποίησης δημιουργεί το ένζυμο που ονομάζεται οξειδάση ξανθίνης (xanthine oxidate) που καταστρέφει τις αρτηρίες σας και να συμβάλλει στην πρόκληση καρδιαγγειακών παθήσεων και τη δημιουργία της αρτηριακής πλάκας.

Ομογενοποιημένο γάλα και σταθεροποίηση
Για να παραταθεί η διάρκεια ζωής του ομογενοποιημένου γάλακτος, το γάλα «σταθεροποιείτε» με τοξικές ουσίες από πολλά γαλακτοκομεία. Για να προσδιορίσετε αν το γάλα που αγοράζετε είναι σταθεροποιημένο, δοκιμάστε αυτό το εύκολο τεστ. Ρίξτε λίγο γάλα σε ένα ποτήρι και αφήστε το να μείνει έξω από το ψυγείο. Εάν το γάλα γίνει ξινό, δεν έχει σταθεροποιηθεί. Εάν το γάλα γίνει πικρό, έχει χημικώς σταθεροποιηθεί.




Αυξητική ορμόνη γάλακτος βοοειδών
Για να αυξήσουν την παραγωγή γάλακτος, πολλές αγελάδες σήμερα εμβολιάζονται με την αυξητική ορμόνη των βοοειδών (BGH) που προκαλεί λοιμώξεις στους μαστούς τους. Στη συνέχεια, αντιμετωπίζονται με μια μυριάδα αντιβιοτικών και φαρμάκων sulfa. Τα ιχνοστοιχεία των φαρμάκων αυτών βρέθηκαν στο γάλα τους και να καταλήγουν σε εκείνους που ήπιαν αυτό το γάλα.

Ελλείψεις και ασθένειες που έχουν συνδεθεί με το γάλα
Ομογενοποιημένο, σταθεροποιημένο και BFH γάλα έχει συνδεθεί με την έλλειψη σιδήρου, αλλεργίες, διάρροια, παραρρινοκολπίτιδα, κράμπες, κρυολογήματα και γρίπη, διαβήτη, μολύνσεις αυτιών, οστεοπόρωση, άσθμα, δυσκοιλιότητα, χρόνια κόπωση, πονοκεφάλους, ακμή, παχυσαρκία, αρθρίτιδα, ασθένεια του Lou Gehrig, καταρράκτη, αναιμία, γαστρεντερική αιμορραγία, αρτηριοσκλήρωση και άλλες ασθένειες.




Η Βιομηχανία Γάλακτος έχει κάνει καλή δουλειά στην πλύση εγκεφάλου μας στο να πιστέψει ότι το γάλα είναι καλό για εμάς. Δεν είναι αλήθεια.

Εδώ είναι δύο βιβλία που μπορείτε να αγοράσετε που θα τεκμηριώνουν τα όσα είπα: 
The Deadly Poison, by Robert Cohen 
The Milk Book, by William Campbell Douglas. 

Πηγή: Ira Marxe-CEO, Good Health Supplement