ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΜΟΥ

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Η ΑΓΑΠΗ ΚΙ ΟΠΟΝΟΣ ΓΕΝΝΟΥΝ ΙΔΕΕΣ..ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ..



...Μια μέρα, οι τσουκνίδες ρώτησαν την τριανταφυλλιά:
“Κυρα – τριανταφυλλιά, δε μας μαθαίνεις κι εμάς το μυστικό; Πώς φτιάχνεις το τριαντάφυλλο;”
Κι η τριανταφυλλιά αποκρίθηκε:
 “Πολύ απλό ‘ναι το μυστικό μου, αδερφές μου τσουκνίδες· ολάκερο το χειμώνα δουλεύω με υπομονή, μ’ εμπιστοσύνη, με αγάπη το χώμα, κι ένα μονάχα έχω στο νου μου, το τριαντάφυλλο. Με δέρνουν οι βροχές, με συρομαδούν οι άνεμοι, με πλακώνουν τα χιόνια, μα εγώ ένα μονάχα έχω στο νου μου, το τριαντάφυλλο.
Αυτό ‘ναι το μυστικό μου, αδερφές μου τσουκνίδες”.
- Δάσκαλε, έκαμαν οι μαθητές, δεν καταλάβαμε.
- εκείνος γέλασε:
- Κι εγώ καλά καλά δεν καταλαβαίνω, είπε.
- Το λοιπόν, δάσκαλε;
- Μου φαίνεται πως ήθελε να πει απάνω κάτω τούτο:
Όταν Έχω Μιαν Ιδέα, Τη Δουλεύω Καιρό Πολύ, Αμίλητα, Με Υπομονή, Μ’ Εμπιστοσύνη, Με Αγάπη· Κι Όταν Ανοίγω Το Στόμα, Τι Μυστήριο Είναι Ετούτο, Παιδιά Μου! Όταν Ανοίγω Το Στόμα,
Η Ιδέα Βγαίνει ..Παραμύθι.
Γέλασε πάλι.
- Εμείς οι άνθρωποι το λέμε παραμύθι, είπε·                
η τριανταφυλλιά το λέει τριαντάφυλλο”.



Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ..



Αν σας μιλήσουν για το λεμόνι..θα ξυνίσετε το πρόσωπό σας , ενθυμουμενοι την γεύση του...Σίγουρα, το χρησιμοποιείτε στις σαλάτες ή στο κρέας, και το ψάρι σας...Μπορεί να στίβετε και καμμιά λεμονάδα, που και πού..
( προσθετωντας...ζάχαρι, μια και δεν αντέχετε την οξεία, πλήν πολύτιμη γεύση της..)
Ομως το λεμόνι είναι κάτι πολύ περισσότερο απο απλό συμπλήρωμα διατροφής...Είναι το ίδιο μια ολόκληρη..ιστορία..
Ας δούμε αρχικά πώς πρέπει να του συμπεριφερόμαστε, μια και δεν έχουμε ιδέα πόσα πολύτιμα μπορει να μας προσφέρει..
Πλένουμε καλα με αποχλωριομένο νερό ένα , ή μερικά λεμόνια..Αν έχουμε συσκευή όζοντος τα βουτάμε στο νερό και τα καθαρίζουμε για μερικά λεπτά, να αφανίσουμε ότι μικρόβια πιθανόν να υπάρχουν στην πολύτιμη φλούδα τους... Μετά  τα Τοποθετούμε στην κατάψυξη για αρκετή ώρα, μέχρι να γίνουν πέτρα... Όταν το λεμόνι παγώσει , παίρνουμε έναν καλό τρίφτη καιτρίβουμε με προσεκτικές κινήσεις ολόκληρο το λεμόνι χωρίς να το ξεφλουδίσουμε..! Το φυλάμε σε γυάλινα μπώλ στην κατάψυξη, και το χρησιμοποιούμε, κάθε φορά που χρειαζόμαστε λεμόνι για το φαγητό μας...και όχι μόνο...
Προσθέτουμε μια μικρή ποσότητα ... στο ουίσκυ μας, το κρασί μας, την σαλάτα, τα γλυκά, ακόμα στον...τον καφέ, τα φαγητά, στο παγωτό ...ΠΑΝΤΟΥ!
Το λεμόνι θα μας δώσει μιαν ανέλπιστα εξαίρετη γεύση. Πέρα τούτου, ειναι κάτι... κάτι που σίγουρα δεν έχετε δοκιμάσει ποτε.
        Να Δούμε Πιό Προσεκτικά τη χρήση ολόκληρου του λεμονιού 
Η φλούδα του λεμονιού μ αυτό το υπέροχο χρώμα της,  περιέχει ανάλογα με την προέλευση και βαθμό ωρίμανσης έως και δέκα φορές περισσότερη βιταμίνη, από ότι ο χυμός του ..

Η φλούδα του λεμονιού έχει την δυνατότητα να ανανεώνει τα κύτταρα μας .
Και δεν είναι μονο τα λεμόνια, είναι τα, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, lime κλπ.
Και ο πιό ευεργετικός τρόπος είναι ,να τρίβουμε την φλούδα τους στο φαγητό ας ωμή, με το τρόπο που περιγράψαμε.. αυτή η μέθοδος είναι ευεργετική για όλο το ανθρώπινο σώμα.
Το λεμόνι έχει μια τεράστια αντιμικροβιακή δράση κυρίως ως προς τα μικρόβια , που περιλαμβάνουν τους μύκητες, βακτηρίδια,τους ιούς ,ακόμη δε τα παράσιτα,τα  σκουλήκια κλπ
Το λεμόνι ρυθμίζει ήπια την αρτηριακή πίεση και είναι φυσικό αντικαταθλιπτικό, αν καταναλώνεται σε μόνιμη βάση.. Ταυτόχρονα καταπολεμά το στρες και τις νευρικές διαταραχές.
Οι σχετικές με το λεμόνι  πληροφορίες ,διέρρευσαν από μια τεραστια φαρμακευτικη εταιρία, που αναφέρει πως έχουν γίνει πάνω από 20 εργαστηριακά τεστ από το 1970 μέχρι και σήμερα, που απέδειξαν την συντριπτική δράση κι επιτυχία του λεμονιού σε διάφορες  νόσους.